This week we’re so excited to dive into a three-part series from our stunning #IHBriarHill project! Trust us when we say, you’re going to want to stick around for these ones.

This project was a new build. Our clients, a couple with two young kiddos, had purchased the lot a few years prior because of the property’s amazing views. We worked hand-in-hand with our clients and Tom and Mark from Dreamridge Homes on the construction of the new home.

Our goal was to design a modern aesthetic for this young family and we loved every minute of it. We incorporated natural materials and light-filled spaces into the home to bring their modern vision to life.

FUN FACT: Our clients have the most incredible artwork. The house was designed as a gallery to showcase their continuously growing collection of art!

THE KITCHEN

The kitchen is situated in the centre of the main floor and was carefully designed to flow visually and support the designs of the adjacent living room and dining room.

 

All of the millwork throughout the entire home is either a crisp white lacquered finish, as seen in the perimeter cabinets, or natural walnut featured in the kitchen island, or a combination of both. The beautiful, soft grey (man-made) quartz countertop and dramatic granite island tie the room together.

The island lights were kept extremely simple to support the clean lines and simplicity of the spacial design.

To soften the extreme modern aesthetic, Reena mixed shaker style with flat front doors throughout the kitchen. Speaking of doors…there’s a secret door (aka every kid’s dream) right in the heart of the kitchen. The walk-in-pantry, a space which divides the kitchen from the front hall and dining room, was fully paneled on all sides. The entry to the pantry is hidden in the reveals of the paneling!


 

THE DINING ROOM

The dining room is the first space you see when you enter the front door. This space is clearly defined by the dramatic, modern light fixture with all of the other elements of the room following suit in their symmetrical nature.

We introduced natural materials to soften this stark white gallery-like space with a live-edge dining table and a natural sisal rug.

THE LIVING ROOM

The main feature of this space is the fireplace design. It’s heavy monolithic design anchors the room and draws attention. The fireplace is clad in cold rolled steel and the dark colour helps to disguise the TV! We worked with our client’s existing Persian rug, we felt it was the perfect addition to warm up this space.

We kept the styling and furniture in this room quite simple to showcase the showstopper…that downtown Calgary view!

All three spaces featured this week were designed to compliment one another and flow into the next. We can’t wait to show you what’s next in this stunning Modern #IHBriarHill project!

Comments are closed.